College HF-Imagine

Tag til Thy og få en ungdomsuddannelse med bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse i fokus.

Fællesskab og kollegieliv med ligesindede er også højt prioriteret.

På HF-Imagine er en del af tanken, at eleverne har mulighed for at bo sammen på vores College HF-Imagine, som er placeret i Svankjær i Thy. Omgivelserne er fantastiske og giver mulighed for ro, fordybelse og et væld af spændende aktiviteter i fritiden.

At tage en ungdomsuddannelse hos os er, hvis vi selv skal sige det, noget helt specielt. På HF-Imagine forsøger vi at bryde med den klassiske skoletankegang. Vi bruger omgivelserne, naturen og vores samarbejdspartnere som en integreret del af uddannelsen. Det vil sige, at vi forsøger at integrere bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse så meget som muligt i de faglige timer. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for disse emner og den daglige undervisning og bruge elevernes passion til motivation for undervisningen.

HF-Imagine giver dig medindflydelse


Vi forsøger i fællesskab at udforske og udfordre mulighederne, som området giver os. Det kan både være ved at indgå i events som frivillige, lave egne events, afvikle workshops, lave foredrag med gæstelærere og især at være så aktive og deltagende som muligt i forsøget på at lære om og være med til at skabe en bedre verden. Samtidig er der en aktiv lokalbefolkning i Svankjær, som meget gerne vil være en del af fællesskabet og bidrage med frivilligt arbejde i det omfang, vi har behov og brug for det.

Der vil fra kollegiets side være fokus på udviklingen af sammenholdet på den 2-årige ungdomsuddannelse og forståelsen af hinandens forskelligheder. Oplevelsen af medindflydelse og mulighed for at deltage er en bærende faktor på stedet.

Kontakt os for at høre mere

 

Kollegieliv på College HF-Imagine
Studerende på HF Imagine Svankjær
College HF-Imagine

Bolig

College HF-Imagine er som skrevet placeret i den lille hyggelige landsby Svankjær på en tidligere efterskole med mange forskellige faciliteter og en beliggenhed lige op ad Nationalpark Thy. Hver elev har mulighed for at få sit eget værelse, eller man kan vælge at bo to og to sammen på et værelse.

Huslejen for et enkeltværelse beløber sig til 2.500 kr. pr. måned, som inkluderer husleje, forbrug og internet. Ønsker man et dobbeltværelse, er prisen 1.600 kr. pr. person pr. måned, og til sidst hvis man ønsker et ekstra stort værelse med plads til 3 beboere, er prisen 1.400 kr. pr. person pr. måned.

Eleverne skal selv stå for indkøb og madlavning. I 2022 anlagde eleverne køkkenhave, så de kan gå i haven og høste lokalt dyrkede grøntsager. Det hjælper både på madbudgettet og gør maden mere bæredygtig.

Vi er klar over, at vi har et stort ansvar, når vi samler unge fra hele Danmark på vores nye hf-linje, HF-Imagine, og bosætter dem på vores kollegie i Thy. Derfor vil vi også gøre vores bedste for at holde opsyn med de unge. Der vil være personale, som har ansvaret for denne opgave, og det vil være højt prioriteret fra skolens side. Vi har fra vores anden hf-linje, HF-Cold Hawaii, erfaring med at føre tilsyn med en gruppe af unge mennesker, og vi ved, at dette er afgørende for at få fællesskabet og elevernes sociale trivsel til at fungere.

Spørgsmål til livet på kollegiet?

Har du spørgsmål vedrørende livet på kollegiet, så kontakt linjelærer Sine på telefon 23 35 40 17

Spørgsmål til økonomi, studievejledning eller andet?

Har du øvrige spørgsmål til økonomien, studievejledning eller andet, så kontakt studievejleder Nina på Telefon 23 31 26 93 eller skriv til hende på nen@vuctm.dk

 

Rengøring

På HF-Imagine kollegiet har vi ikke noget rengøringspersonale. Det er elevernes opgave at sørge for, at her er rent og pænt. Vi inddeler jer i grupper, der har ansvar for rengøring af fællesarealer én uge ad gangen. Rengøring er altså et fælles ansvar og vi forventer, at alle har en interesse i at få det til at fungere.

Du er selv ansvarlig for at holde din egen bolig ren og pæn.

Vores elever

Vi håber og tror på, at eleverne på HF-Imagine er Danmarks bedste og vi har forståelse for, at I sikkert er vidt forskellige!

Vi håber at få elever fra hele landet. Vi tror, at vores uddannelsestilbud vil appellere til unge og lidt ældre elever. Vi ved af erfaring, at aldersforskelle i dagligdagen er en styrke. Unge og ældre får sammen en hverdag til at fungere, ligesom viden og livssyn deles og udfordres i det tætte samvær på kollegiet.

Undervisning

Undervisningen på HF-Imagine foregår dels på vores hovedafdeling i Thisted (Munkevej 9), dels på College HF-Imagine og dels i naturen i Thy. I og med at skolens hovedafdeling er placeret i Thisted, så skal en stor del af undervisningen afvikles her, og derfor er offentlig transport mellem Svankjær og Thisted en nødvendighed 3 dage om ugen.

Transport

Når undervisningen foregår på hovedafdelingen i Thisted, er det nødvendigt med offentlig transport mellem kollegiet og Thisted, og der går bus fra Svankjær til Bedsted, hvor man hopper på toget til Thisted kl. 7.10. Så er man i Thisted kl. 7.36, og så er der 10 minutter til fods til Munkevej. Hjemturen foregår naturligvis i modsat rækkefølge.

Er man hjemmeboende thybo eller morsingbo, og undervisningen afvikles på Svankjær, så tager man toget fra Thisted kl. 7.42, og så bliver man afhentet i Bedsted kl. 8.09, og undervisningen starter kl. 8.15, og modsat bliver man leveret i Bedsted og tager toget til Thisted, hvor man ankommer kl. 14.37 eller kl. 15.37.

På dage med aktiviteter uden for klasseværelset henter vores bus eleverne på College HF-Imagine eller på skolen i Thisted og kører direkte til stedet, hvor dagens aktiviteter og undervisning afvikles. Nogle af vores egne lærere har buskørekort og står for bustransporten i skolens bus.

Ved afslutningen af aktiviteter, som foregår uden for skolens klasselokaler, vil eleverne blive bragt til kollegiet med skolens bus.

Tanker om muligheder, som skal være et tilbud i dagligdagen på HF-Imagine

Nyttehave
Eget jordlod som eleverne kan dyrke grønsager på. På Svankjær har vi etableret en nyttehave, hvor det er meningen, at eleverne skal stifte bekendtskab med forskellige principper for dyrkning af grøntsager til eget forbrug. Vi har ikke nogen præference i forhold til, hvad der er rigtigt og forkert, men vil meget gerne klæde vores elever på til selv at kunne træffe valg i forhold til fremtidig adfærd.

Orangeri
Dyrk dine egne planter og afhold frøbyttemarked og plantebyttemarked. Vi håber, at vi i tilknytning til vores kollegie får etableret en form for orangeri, hvor der vil være mulighed for, at eleverne kan dyrke sine egne tomater, agurker, chili eller lignende.

Multikreativt rum
Er du kreativ, kan lide at tegne, male eller sy? På College HF-Imagine har vi indrettet et hyggeligt fællesrum, hvor der bliver mulighed for at lave krea-aktiviteter. Her kan du upcycle tøj, redesigne, tegne eller male et billede, som du ikke kan få ud af hovedet. Du har adgang til rummet 24-7.

Tøjproduktionen er hård for miljøet, så en god grøn handling er at få dit gamle tøj til at leve længere. Det tager ofte ikke mange minutter at lappe tøjet, hvis det er gået i stykker. Og hvorfor købe nyt, når du kan spare penge og ressourcer med en simpel lapning og måske endda beholde dine yndlingsjeans et år mere.

Køkkenfaciliteter
Her kan eleverne dyrke interessen for bæredygtig madlavning – uanset om fokus er på konventionel, økologisk, vegetarisk eller vegansk mad. Hjertet på kollegiet er vores køkken. Køkkenet er et naturligt mødested og et sted, alle har brug for at komme. Her får du din egen køle- og skabsplads. Derudover er køkkenet udstyret med alt, hvad du har brug for i forhold til madlavning og spisning. På kollegiet står du selv for indkøb og madlavning. Vi håber naturligvis, at I finder nogle at lave mad sammen med, fordi det både er nemmere og mere hyggeligt. I landsbyen Svankjær, hvor College HF-Imagine er placeret, er der ikke en dagligvarebutik, og derfor vil der blive planlagt fælles indkøbsture efter behov.

Bålplads og bålmad
Hygge eller lav din egen bålmad. Vi vægter fællesskabet højt på vores HF-Imagine-uddannelse, og der er ikke meget, som er mere hyggeligt end at lave mad over bål sammen med sine klassekammerater. På College HF-Imagine har vi vores egen store bålplads, og vi har ligeledes masser af udstyr til at lave bålmad.

Byttecentral
På College HF-Imagine er der masser af plads og lokaler, og hvis eleverne har lyst, kan der etableres en byttecentral. Her kan eleverne gå sammen med andre, også lokale, om at genbruge deres tøj. Det hjælper ikke miljøet, at vores tøj er bæredygtigt, hvis vi kun bruger det i kort tid.

Hal
På College HF-Imagine er der en idrætshal i fuld størrelse, hvor eleverne kan lave mange aktiviteter efter eget valg. Det kan være yoga, dans, kampsport eller forskellige boldspil. Samtidig vil de lokale også bruge hallen til diverse aktiviteter, og ligeledes vil vores søsteruddannelse HF-Cold Hawaii afvikle deres idrætsundervisning i hallen.

Musiklokale
På College HF-Imagine er der et musiklokale, hvor der findes forskellige instrumenter, som vores elever også har til fri afbenyttelse. Vi håber, at der er nogle elever, som kunne have lyst til at bruge dette, og måske er der basis for at lave nogle små arrangementer for andre elever eller lokalbefolkningen?

Nationalpark Thy
Lige udenfor døren ligger Nationalpark Thy, og det rummer et væld af muligheder for vores elever på College HF-Imagine. Der er mulighed for kortere eller længere gåture. Der er mulighed for at arrangere sanketure i naturen. Der er mulighed for cykelture i området. Der er mulighed for at bruge naturen som atelier, hvis man har lyst til fordybelse, ro og kreativitet. Man kan også tage en yogamåtte med sig og bruge roen i nationalparken til at lave lidt yoga eller meditation.

Besøg kollegiet

Har du lyst til at mærke stemningen på kollegiet? Måske også møde et par af eleverne og undervisere? Vi glæder os til at byde dig velkommen til HF Imagine, hvor vi tilbyder et unikt og inspirerende læringsmiljø. Vores kollegie er et sted, hvor kreativitet, nysgerrighed og læring går hånd i hånd, og vi ser frem til at vise dig rundt og dele vores vision og værdier med dig.

For at tilmelde dig et besøg hos os, bedes du kontakte linjelærer Sine på telefonnummer 25 45 46 06 eller studievejleder Nina på 23 31 26 93 eller nen@vuctm.dk . Sine eller Nina vil kunne hjælpe dig med at planlægge dit besøg og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

 

Studie- og ordensregler

Du kan læse mere om studie- og ordensreglerne på kollegiet her.

Studerende på HF Imagine Klitmøller
Fælleskøkkenet på HF-Imagine kollegiet i Svankjær
Fællesrum på College HF-Imagine

 

Hal på College HF-Imagine
Bålhygge ved HF Cold Hawaii i Klitmøller
Aftenbadetur i Nationalpark Thy