HF-Imagine Kollegiet

Tag til Thy og få en ungdomsuddannelse med bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse. Fællesskabet med ligesindede er også i højsædet.

På HF-Imagine er en del af tanken, at eleverne har mulighed for at bo sammen i hvad vi kalder et kollektivistisk kollegie. Kollegiet ligger i Thy.

At tage en ungdomsuddannelse hos os er, hvis vi selv skal sige det, noget helt specielt. På HF-Imagine forsøger vi at bryde med klassisk skoletankegang. Vi bruger omgivelserne, naturen og vores samarbejdspartnere som en integreret del af uddannelsen. Det vil sige, at vi forsøger at integrere bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse så meget som det er muligt i de faglige timer. Vi forsøger at bygge bro mellem passionen for disse emner, og den daglige undervisning og bruge elevernes passion til motivation for undervisningen.

HF-Imagine giver dig medindflydelse
Vi forsøger i fællesskab med vores elever at udforske og udfordre mulighederne, som området giver os. Det kan både være ved at indgå i events som frivillige, lave egne events, afvikle workshops, lave foredrag med gæstelærere og især at være så aktive og deltagende som muligt i forsøget på at lære om og være med til at skabe en bedre verden.

Der vil fra kollegiets side være fokus på udviklingen af sammenholdet på den 2-årige ungdomsuddannelse og forståelsen af hinandens forskelligheder. Oplevelsen af medindflydelse og mulighed for at deltage er en bærende faktor på stedet.

HF uddannelse med Kolligium
HF studerende ved HF Imagine Klitmøller

Bolig

HF-Imagine kollegiet kommer til at ligge i Thy, og vi er stadig i en afklarende fase i forhold til at lave aftaler omkring vores kommende elevers boligsituation.

Huslejen beløber sig til ca. 2.400,00 kr., som inkluderer husleje, forbrug og internet. Eleverne skal selv stå for indkøb og madlavning.

Eleverne på HF-Imagine får den første måned på uddannelsen en gratis grøntsagskasse fra Thykassen, med lokalt producerede økologiske fødevarer. Herefter kan man selv tegne abonnement på levering af Thykassen til HF-Imagine pris.

Vi er klar over, at vi har et stort ansvar, når vi samler unge fra hele Danmark på vores nye hf-linje HF-Imagine og bosætter dem på vores kollegie i Thy. Derfor vil vi også gøre vores bedste for at holde opsyn med de unge. Der vil være personale, som har ansvaret for denne opgave, og det vil være højt prioriteret fra skolens side. Vi har fra vores anden hf-linje, HF-Cold Hawaii, erfaring med at føre tilsyn med en gruppe af unge mennesker, og vi ved at dette er afgørende for at få fællesskabet og elevernes sociale trivsel til at fungere.

Fællesarealer

På HF-Imagine prioriterer vi fællesskabet højt! Derfor vil vi også sørge for at kollegiets fællesarealer bliver så attraktive som muligt. Vi har et mål om at skabe en lang række muligheder for eleverne i deres fritid og det arbejder vi stenhårdt for at opfylde.

Rengøring

På HF-Imagine kollegiet har vi ikke noget rengøringspersonale. Det er elevernes opgave at sørge for, at her er rent og pænt. Vi inddeler jer i grupper, der har ansvar for rengøring af fællesarealer én uge ad gangen. Rengøring er altså et fælles ansvar og vi forventer, at alle har en interesse i at få det til at fungere.

Du er selv ansvarlig for at holde din egen bolig ren og pæn.

 

Studerende på HF Imagine Klitmøller

Vores elever

Vi håber og tror, at eleverne på HF-Imagine er Danmarks bedste og vi har forståelse for, at I sikkert er vidt forskellige!

Vi håber at få elever fra hele landet. Vi tror, at vores uddannelsestilbud vil appellere til unge og lidt ældre elever. Vi ved af erfaring, at aldersforskelle i dagligdagen er en styrke. Unge og ældre får sammen en hverdag til at fungere, ligesom viden og livssyn deles og udfordres i det tætte samvær på kollegiet.

 

Studerende på HF Imagine Klitmøller

Tanker om muligheder, som skal være et tilbud i dagligdagen på HF-Imagine

Permakultur
Eget jordlod som eleverne kan dyrke grønsager på. Vi vil anskaffe et stykke jord så tæt ved elevernes bopæl, som muligt. Her er det meningen, at I selv skal have mulighed for at dyrke jeres grøntsager, og lære hvordan man dyrker sin have ud fra principperne om permakultur.

Orangeri
Dyrk dine egne planter og afhold frøbyttemarked og plantebyttemarked. Vi håber, at vi i tilknytning til vores kollegie får etableret en form for orangeri, hvor der vil være mulighed for at dyrke sine egne tomater, agurker, chili og lignende.

Kreativt rum
Er du kreativ, kan lide at tegne og male eller sy? Vi arbejder på at få udstyr og materialer indkøbt, så vi kan etablere et fedt krea-rum i tilknytning til kollegiet. Her kan du upcycle tøj, redesigne, tegne, eller male et billede, som du ikke kan få ud af hovedet. Du har adgang til rummet 24-7.

Tøjproduktionen er hård for miljøet, så en god grøn handling er at få dit gamle tøj til at leve længere. Det tager ofte ikke mange minutter at lappe tøjet, hvis det er gået i stykker. Og hvorfor købe nyt, når du kan spare penge og ressourcer med en simpel lapning og måske endda beholde dine yndlingsjeans et år mere.

Vinterbadning/morgenbadning
Havet er lige i baghaven og der er rig mulighed for de friske til at tage en dukkert både sommer og vinter. Ligeledes vil der være mulighed for at få varmen igen i den sauna, som vi påtænker at etablere i forbindelse med vores kollegie på HF-Imagine.

Bålplads
Hygge eller lav din egen bålmad. Vi vægter fællesskabet højt på vores HF-Imagine uddannelse, og der er ikke meget, som er mere hyggeligt end at lave bæredygtig mad over bål sammen med sine klassekammerater.

Nationalpark Thy
Er lige i nærheden, og der er gode muligheder for gåture, cykelture, overnatning i shelter og naturoplevelser. Du kan selv, eller sammen med de andre elever, udforske mulighederne i den smukke natur i Nationalparken.

 

Garagefest på HF Cold Hawaii i Klitmøller
Bålhygge ved HF Cold Hawaii i Klitmøller