Imagine – A Better World

Hvordan skaber vi en bedre verden? Ingen kan gøre alt, men alle kan gøre noget.

Vi har sammensat en superspændende og kreativ 2-årig hf-uddannelse til dig, der er optaget af bæredygtighed, klima, kreativitet og naturforståelse.

Imagine på strikkefestival i Hurup

Se her et udvalg af vores mulige aktiviteter (og samarbejdspartnere)

Naturforståelse


Vi har kolonihaver, hvor man sammen med andre elever bestemmer, hvad man gerne vil gro og hvordan. Nogle vil gerne eksperimentere specifikt med permakultur, andre prøve at bygge hügelbede. Men det er sikkert og vist, at man udvikler stor forståelse og kærlighed til den mad, man selv har bestemt man vil gro, plantet ud og luet omkring. Vi vil gerne med samarbedspartnere og workshops klæde eleverne på til at udarbejde årshjul for haven, hvordan man bearbejder jorden og får det ønskede udbytte. 

For de interesserede kan der arrangeres sylte- og fermenteringsworkshops så man potentielt kan være selvforsynende langt ind i efteråret. 

Nationalpark Thy Partner. Hvert andet år bliver eleverne uddannet i vores egen nationalpark i samarbejde med Nationalpark Thy, som er lige i baghaven. Vi lærer også at formidle det videre til andre. Jo mere vi ved om naturen, jo bedre kan vi respektere den og passe på den. 

Og meget meget mere….

Har du lyst til at besøge kollegiet for at mærke om det er noget for dig?

kontakt linjelærer Sine på telefonnummer 25 45 46 06 eller studievejleder Nina på 23 31 26 93 eller nen@vuctm.dk

Klima og bæredygtighed


I samarbejde med den lokale miljøorganisation Strandet i Thy vil vi sætte fokus på de globale udfordringer, som vores verdenshave har. Strandet har fokus på forurening af havmiljøet og står bag både strandrensninger, talks og kunstprojekter med havet og plastic som omdrejningspunkt.  

Vi giver plads til elever på HF-Imagine kan deltage i og arrangere klimastrejker både lokalt og nationalt, og for den sags skyld også internationalt. Det kan ske i samarbejder med Fridays For Future eller som en del af Folkets Klimamarch. Det kræver stor planlægning og koordinering at arrangere en strejke fra samarbejde med myndigheder til kontakt med pressen, og orkestrere egen kommunikation. 

Vi ved, at vi skal spise mere plantebaseret mad for at mindske vores Co2-aftryk. Hvordan går vi til sådan en udfordring på en positiv og håbefuld måde? Og hvordan kan vi inspirere andre til at gå samme vej? Ved at lære hvordan man får umamisamgen frem i plantebaseret kost, bliver vi mætte. Vi vil gerne lave smagsworkshops og inspirere eleverne til hvordan man kan lave sund og lækker mad, der også er godt for klimaet. 

Vi er også åbne overfor at indgå i samarbejder med NGOer og lignende, hvis eleverne brænder for noget specifikt. Et eksempel kunne være Operation Dagsværk, Havmiljøvogterne eller lignende.

 

Kreativitet


Udover faget billedkunst, hvor de samarbejder med lokale kunstnere, udvikler deres egen kreativitet og udstiller deres værker i bybilledet afholder vi på kollegiet  weekendworkshops med designere eller kunstnere, der kan inspirere og lære fra sig. Det kunne for eksempel være en designer med speciale i plantefarvning. Vi sanker lokale planter, såvel som lærer om, hvilken slags køkkenaffald vi kan bruge til at farve med. Vi lærer at bejdse stof og indfarve det i Thys helt egne farver.  

Vi prøver kræfter med forskellige tekstilhåndværk som fx shibori, en japansk tie-dye-teknik, hvor man ved forskellige foldeteknikker kan fremtrylle smukke mønstre på sit tøj. Det kunne også være bundle-dying; en teknik hvor plantemateriale som blomster, blade og bær rulles ind i stoffet eller tøjet. Derefter dampes det og vupti har man selv lavet bæredygtigt print. 

Hvis vi skal have en bæredygtig livstil er det vigtigt vi kan reparere, når ting bliver slidt eller går i stykker. Vi afholder repair-aftener, hvor vi fx lærer at reparere vores eget tøj. Stoppe strømper, filte en slidt albue på favorit sweateren eller sy en knap i.  

Vi bliver introduceret til designprocessen og prøver kræfter med at skabe et produkt helt selv. Vi upcycler brugt tøj, syr nyt af gammelt og lader kreativiteten blomstre i vores helt eget værksted. 

Og meget meget mere…

Har du spørgsmål til vores aktiviteter, så ring til linjelærer Sine på telefonnummer 25 45 46 06

 

”Bare for sjov”


Vi er samlet en masse unge, og i det store tætte interessefællesskab laver eleverne mange forskellige arrangementer på egen hånd som fx fællesspisning, DM i papirflyvning, strikkeklub, bogklub med mere, men vi laver også store aktiviteter med det formål at ryste os sammen som gruppe. Det kan være akroyoga, hvor vi samtidig med at bruge kroppen kan grine og blive bedre til at stole på hinanden og samarbejde. Og vi er ved at udarbejde en weekend med Blaffernationen, så vi skal Thy rundt på tomlen. Det bliver en sjov teambuilding-tur, hvor vi får prøvet vores grænser af sammen med vores venner, får mødt nye mennesker fra Thy, vi måske aldrig ellers ville have talt med og får udvidet vores horisont.  

 BOOK et besøg 

Kontakt studievejleder Nina på telefon 23 31 26 93 eller skriv til hende på nen@vuctm.dk

 

 

Strikkefestival i Hurup
Strikkefestival i Hurup
Fordybelse på kollegiet

Her er nogle af de aktiviteter, vi arbejder på at få iværksat under uddannelsen

  • Skabe byrumsdesign på tomme grunde i nogle af de små landsbyer i Thy og lave events hér med KulThyvator.dk
  • Pop-Up-udstillinger og præsentationer af, hvad vi går og arbejder med, rundt omkring i Thy.
  • Vi har gang i projekt ’ Den Vilde Skole’, hvor arbejder på at få mere biodiversitet i vores egen kollegiehave, på gårdspladsen og lokke flere dyr tættere på. 
  • Bæredygtig produktion af fødevarer: Små innovative samarbejder med forskellige lokale producenter af fødevarer, som har fokus på klima og bæredygtighed.
  • Vi har kontakt med yogafolk og vil tilbyde yoga i naturen i udvalgte weekender udover vores yoga hjemme på kollegiet og på engen foran kollegiet.  
  • Gæstelærere som fx iværksættere, kunstnere, håndværkere og andre.
  • Aktivisme med FFF, hvor vi skal etablere en lokalafdeling af FridaysForFuture i Thy, og sammen med unge thyboer tilrettelægge og afvikle events.

Derudover kan du arbejde, når du vil 24-7 i vores kreative rum med alle dine ideer og projekter, og udveksle dem med dine medstuderende.

 

Vil du gå på HF-Imagine?- BOOK et besøg

For at tilmelde dig et besøg hos os, bedes du kontakte linjelærer Sine på telefonnummer 23 35 40 17 eller studievejleder Nina på 23 31 26 93 eller nen@vuctm.dk . Sine eller Nina vil kunne hjælpe dig med at planlægge dit besøg og besvare eventuelle spørgsmål, du måtte have.

 

Strandet

Klimaambassadør

CONCITO tilbyder en uddannelse som frivillig klimaambassadør og denne uddannelse får du i løbet af dine to år som studerende på HF-Imagine.

For at blive klimaambassadør skal du deltage i en uddannelsesweekend, der afholdes i København. På uddannelsesweekenden bliver du både klædt på med viden om klima/bæredygtighed og trænet i at udvikle, formidle og facilitere oplæg og workshops målrettet skoleelever.

Hvad laver en klimaambassadør?

Som klimaambassadør er man med til at udvikle og gennemføre klima- og bæredygtighedsrelaterede skoleaktiviteter i samarbejde med Klimaambassadens sekretariat. Dvs. man er ude og holde oplæg eller facilitere workshops om klima og bæredygtighed på landets grundskoler og ungdomsuddannelser.

Da man selv løbende melder sig på opgaver, er det frivillige arbejde som klimaambassadør meget fleksibelt og kan nemt tilpasses eksamensperioder, praktikforløb og det ellers travle studieliv.

Det tilbyder Klimaambassaden dig:

  • Under uddannelsesweekenden og i arbejdet som klimaambassadør bliver du trænet i at udvikle, formidle og facilitere projekter og workshops målrettet skoler og gymnasier.
  • Gennem oplæg fra CONCITOs videnspersoner og eksperter udefra bliver du gennem Klimaambassadens netværksmøder klædt på med den nyeste faglige viden inden for klima og bæredygtighed.
  • Du bliver en del af et stærkt, tværfagligt netværk med andre studerende, der har interesse for klima, bæredygtighed og projektmageri.

Læs mere om Klimaambassadør.